Om oss
Danseburet
Høsten 2007 startet Mona Kristoffersen Høvik opp Danseburet, etter idé av Kristin Traa Kjus om å restaurere og pusse opp stabburet på Vik gård slik at det kunne benyttes som et dansestudio. Etter mye byggeregler og restaurering stod det omsider klart og med seg på laget hadde de Ronja Strømsborg Lund og Mari Østenvig. Fra Høsten 2019 eies og drives Danseburet av Cecilia Klingsell.
 
Cecilia Klingsell
Daglig leder, underviser i Jazz, Barnedans, Dansemix, Klassisk Ballett, Danseburet Kompani.

Cecilia er danser og dansepedagog utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo og Luleå tekniska universitet. Hun kommer opprinnelig fra Stockholm og har sin grunnleggende utdanning derfra. Hun startet danset ved ung alder på Balettakademien og Kulturskolen i Stockholm. Senere begynte hun på danselinjen ved Høgalidsskolen i Stockholm. Cecilia har også en bakgrunn fra turn og sirkus og gikk på sirkuslinje på videregående samtidig som hun fortsatte sin danseutdanning på bl.a Balettakademien. I løpet av videregående hadde Cecilia også et utvekslingsår på den Ungarske Nasjonale Ballettskolen.

Cecilia begynte å undervise etter endt utdanning ved KHiO og har siden da undervist ved bl.a Kirkenær Balletskole i Oslo, Dansesonen i Asker, Dance off studio og Kulturskolen i Nedre Eiker. Hun har undervist i mange forskjellige sjangre så som jazz, ballett, barnedans, stor & liten, showdans og moderne & samtidsdans. Cecilia har også lang erfaring som turntrener fra Stockholm og Oslo. 


Mari Holtet Hansen
Underviser i jazzdans og Pilates Power

Mari har gått danselinjen ved Lillestrøm videregående skole, og er utdannet ved Balettakademien i Stockholm 2008-2011, PPU ved KHiO 2014-2015 og Spin Off forstudium i dans 2007-2008. Hun har danset i “SOD“ – ilDance-dansekompani, Gøteborg, (kor. Lee Brummer/Israel Aloni), samt på Idol, Guldbaggegalaen og Humorgalaen i Stockholm. Hun startet å undervise på Danseburet høsten 2011. I tillegg til jobben som daglig leder og pedagog på Danseburet underviser hun ved Danseverket i Nittedal og Rud videregående skole på musikk,dans og drama.

Richard C. Retteråsen aka Maxim
Underviser i Hip Hop

Maxim er en erfaren danser, pedagog og koreograf med over 25 års erfaring. Han behersker 14 forskjellige danstiler innenfor urban og funkstyle dans og han er andre generasjons hiphop danser.

Han er siden 2018 medlem i crewet Animaniakz-Oakland California Pionerene av Turfdance fra 1994. Han er også medlem i creweneUniversal Bastos Entertainment Ube: crew SF/Oak-Cali og Turfinc Oak-Cali fra 2014 og tidligere medlem i once a Floorknight always a Florknight, i Floorknights crew,
Buckwild Crew i regi av Phung Cao ( Fao ) Yosef Miriam og Tchawe Baqwa og dEEp doWN doPeIZM i 7 år.
Videre har han utdanning fra Fagerborg, danselinjen og Norsk Dansesenter i Oslo.

Maxim har lang erfaring som pedagog og har tidlige undervist på bl.a, Kirsti Skullerud Balletskole, Bårdar, Ballettshøgskolen, Spin Off, Terpsi, Ulike kulturskoler i Oslo med omegn, Norsk Balletskole, KGB, på mange forskjellige barneskoler og i Den Kulturelle skolesekken. 

Som utøver og danser har Maxik gjordt flertallet show og Battles rundt om i Norge  og Europa med bl.a Vg-Lista  og RadioDj. Han har også vært danser i flertallet forestilinger. Medvirket i diverse tv-opptredenen, tv-reklamer og shower. Maxim var også koreograf og koregrafassistent for den norske utganven av "So you think you can dance".

Maxim har undervist på Danseburet siden 2019.

Mona Kristoffersen Høvik
Grûnder

Mona er utdannet ballettpedagog og har jobbet som instruktør/ballettpedagog i nærmere 30 år.
Hun startet selv å danse som 4 åring hos Randi Frønsdal i Oslo. Hun startet sin utdanning på ballettlinjen på Fagerborg videregående skole, hvor hun også deltok på en rekke arrangementer og forestillinger.Senere gikk hun 3 år på Den Norske Balletthøyskole, der tok hun sin pedagogiske utdannelse. I denne perioden ble også dansegruppen «Gledespikene» dannet. Gruppen bestod av 5 dansere som turnerte rundt med et cabaretshow. I løpet av 7 år opptrådde de bl. a  i Paris. Bosnia, Amsterdam, og en rekke steder i Norge.
Hun har også hatt en del danseoppdrag gjennom et event firma MMK som hadde arrangementer for bl.a Tv2 «Gullfisken» og en rekke andre store firmaer.